Menu

Waarom rechtstreeks boeken?

Een prachtige herinnering aan een fantastische verwennerij!

03/07/2021

Hotel Eburon Tongeren | by Anita Berben

Wat een verwennerij!

Onze eerste ervaring met het Dream Away arrangement! En we kunnen gerust zeggen dat het verblijf in hotel Eburon in Tongeren, en zeker het all-in Dream Away concept onze verwachtingen ruim overtroffen heeft!

Al voordat onze 3-daagse begon was er al een fijn contact (mail) met Eburon Hotel. Hierdoor kregen we het gevoel dat we serieus welkome gasten waren. Toen we arriveerden, kregen we een warm, gastvrij onthaal. Het gaf zo’n fijn gevoel dat we echt werden ‘verwacht’!

We maakten kennis met de manager van het hotel. Hij nam op een leuke manier het Dream Away arrangement samen met ons door en gaf superleuke tips voor ons verblijf. We kregen als kers op de taart een korte rondleiding door het prachtige, oude gebouw. Door de geschiedenis te horen gaat zo’n plek veel meer betekenen!
Een grote verrassing tijdens de check-in was het bezoek van de Middeleeuwse held Ambiorix die destijds in Tongeren leefde. Terwijl we genoten van heerlijk Limburgs gebak vertelde hij vol passie over ‘zijn’ stad en hoe hij de Romeinen in een hinderlaag bevochten had. En zo maakten we kennis met de rijke geschiedenis van Tongeren. Wat een gaaf welkom!

Die dag, en ook de dagen daarna waren aangenaam en relaxed. We werden verwend in een superfijne mooie omgeving (fijne bedden en stoelen!). En het was fijn dat we Dream Away steeds als “thuisbasis” hadden voor ontbijt, lunch en diner.
Alle hotelmedewerkers waren vriendelijk en oprecht geïnteresseerd. Ze lieten zien dat ze flexibel waren en met ons meedachten als we wat vertelden of een vraag hadden.
Één van de restaruantmedewerkers was al snel een vertrouwd gezicht voor ons. Hij wist wat gastvrijheid betekent door te laten zien dat hij ons én onze wensen steeds goed aanvoelde. Het restaurant is een prachtige, en ook bijzondere ruimte in het voormalige klooster. Het eten was er goed en met name de sushi was verrukkelijk!

En wat een fijne stille plek op het aangrenzende terras waar je kan luieren of eten! We hebben daar (of in de lobby) fijne tijden doorgebracht.

Natuurlijk hebben we ook een aantal van de voorgestelde Dream Away activiteiten gevolgd, bijvoorbeeld de stadswandeling die voor ons gereserveerd was. Eerlijk gezegd waren we vooraf niet echt enthousiast, maar gelukkig dat we het toch gedaan hebben! Het was namelijk een zéér aangename ervaring vol verrassende plekjes in Tongeren en bijzondere verhalen over het stadje. Onze stadsgids wist zó ontzettend veel! Ze kende de weg op haar duimpje en kon zeer onderhoudend vertellen.

Tips:

- Het Toeristisch centrum (de Belgische VVV) zit op het pleintje naast het hotel. In het prachtige oude kerkje ligt een schat aan toeristische informatie.

- Op zondag is de fietsverhuurwinkel gesloten. De autospeurtocht is dan een leuk alternatief, ook als het weer wat minder is.

- Zin in een massage? Bel dan naar Relax-Inge. Ze werkt zeer professioneel en we gaan zeker naar haar terug.

- Elke zondag wordt in Tongeren een van de grootste antiekmarkten van België gehouden. Het is zeker geen ‘rommelmarkt’ en hotel Eburon ligt aan de looproute.

- Terrasje pakken? We waren dol op Intermezzo op de grote markt. Je kunt daar heerlijke kleine Italiaanse hapjes bestellen en er is daar een geweldige ober. Bedankt voor de gezelligheid!

We hebben een heerlijke, zorgeloze tijd gehad met Dream Away in hotel Eburon. Het prachtige stadje Tongeren is zeker de moeite waard om een aantal dagen door te brengen. Dit verslagje geeft een klein beeld van wat we allemaal gezien en gedaan hebben. Er is nog zoveel meer te beleven dat we zeker nog eens teruggaan naar deze parel in België!

Vriendelijke groeten,

Ard & Anita Berben

 

Get away to dream away